Internațional

OMS solicită guvernelor să reintroducă de urgență obligativitatea purtării măștii de protecție

OMS susține că numărul deceselor la nivel mondial provocate de COVID este inacceptabil de mare și recomandă guvernelor să ia măsuri, precum obligativitatea purtării măștii de protecție și ventilarea spațiilor închise, potrivit Sky News.

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că virusul SARS CoV-2 „circulă liber” și că numărul deceselor la nivel mondial este inacceptabil de mare, informează Mediafax.

Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că subvariantele Omicron continuă să genereze noi valuri de cazuri, spitalizări și decese în întreaga lume. El a îndemnat guvernele din întreaga lume să implementeze măsuri precum folosirea măștii și îmbunătățirea ventilației.

Numeroase guverne au renunțat aproape complet la restricțiile privind coronavirusul, în urma lansării cu succes a vaccinurilor. Totuși, directorul general al organizației a subliniat că pandemia „nu este nici pe departe încheiată”.

„Sunt îngrijorat de faptul că numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească – punând o presiune suplimentară asupra sistemelor de sănătate și a lucrătorilor din domeniul sănătății, care sunt încorsetați. Sunt, de asemenea, îngrijorat de tendința de creștere a numărului de decese”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Printre variantele și subvariantele urmărite de OMS se numără BA.2.75 care a fost descoperită pentru prima dată în India în luna mai. Oamenii de știință spun că varianta ar putea fi capabilă să se răspândească rapid și să ocolească imunitatea de la vaccinuri și infecțiile anterioare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button