Politică

Marius Lulea (AUR): Uniunea Europeană impune în România un nou Plan Valev. Avem voie să producem doar cereale

Uniunea Europeană ar fi trebuit să fie partenerul nostru, însă unii de acolo au început să se creadă stăpâni. Ni se dictează ce avem de făcut, iar cei de aici acceptă. De ce? Pentru că îi lasă să fure, să delapideze. Pe vremuri am mai primit comenzi de la Moscova și a fost o perioadă în care ni s-a spus voi nu trebuie să produceți decât cereale.

Este vorba de Planul Valev. Astăzi nu se dictează așa. Noi vă dăm bani doar pentru cereale. De aceea statul român trebuie să intervină, deoarece este inechitate. Noi nu trebuie să producem cereale, trebuie să creștem animale, să avem fabrici în satele românești. Dacă țineți minte, înainte de 89 nu exista comună fără viață economică. Țăranii munceau, ca și în Franța, în Italia, la ei în sat, pentru că de la cereale, ferme de animale, mici fabrici, totul se producea într-un lanț scurt. Și acest lucru se poate și astăzi.

Unii vor să crească vârsta de pensionare. Noi spunem că în mandatul AUR vârsta de pensionare nu va crește. Pensia trebuie să fie o pensie echitabilă, pensia minimă și să acopere cheltuielile lunare ale beneficiarului. De asemenea, România trebuie să își păstreze suveranitatea, iar suveranitatea înseamnă inclusiv păstrarea monedei naționale, iar AUR are o politică deschisă. Leul va exista în continuare în mandatele AUR. O spunem de acum pentru toți. Va exista moneda fizică, va exista numerarul. Și nu avem de gând să instituim nici o politică de control digital asupra populației.

În 1989 am spus că Revoluția a fost deturnată. Cei care sunt vinovati pentru acele asasinate au pus stăpânire pe țară și pe avuția poporului român. Am avut 33 de ani de spoliere a avuției naționale. Vorbim despre un război purtat între noi și ei. Un război nevăzut. Avem mai mulți români plecați în afara țării decât au statele aflate în situație de conflict, dar în 2024 acest lucru trebuie să se termine.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button