Internațional

Timmermans, șeful lui Ciolacu, se teme de o „răscoală populară” din cauza crizei energetice: Poate fi o rebeliune

Frans Timmermans, comisarul UE responsabil pentru tranziția verde, se teme de o „insurecție” dacă europenii nu se vor putea încălzi la iarnă, potrivit interviului pe care comisarul european l-a acordat pentru The Guardian.

Actualul vicepreședinte al Comisiei Europene vede o șansă „foarte mare” ca un conflict să sfâșie societatea din cauza prețurilor ridicate la energie din această iarnă, relatează euronews.com.

Comisarul UE responsabil pentru tranziția verde se teme de o „răscoală populară” dacă nu se face ceva în privința crizei energetice europene până la începutul iernii. În opinia sa, s-ar putea ajunge chiar la rebeliune.

Pentru a preveni acest lucru, comisarul s-ar întoarce chiar la cărbune, iar în opinia sa, nici asta nu ar da înapoi lupta împotriva schimbărilor climatice – cu condiția să fie doar o fluctuație pe termen scurt.

„Dacă oamenii vor suferi de frig în această iarnă pentru că nu își pot permite să aprindă un foc, acesta va avea consecințe imprevizibile și asupra crizei climatice”, a spus comisarul într-un interviu pentru The Guardian.

„Sunt în politică suficient de mult, mai bine de treizeci de ani, ca să știu că oamenii sunt îngrijorați doar de situațiile de criză imediată, nu de cele pe termen lung. Iar dacă nu reușim să gestionăm situația actuală, nici pe termen lung nu vom ști”, a mai spus el.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button