InternaționalȘtirile 60m.RO

Trump anunţă o „pauză” de 60 de zile a imigraţiei în SUA

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat marţi o „pauză” de 60 de zile a imigraţiei care se va aplica cererilor de rezidenţă permanentă (green card), dar nu şi vizelor temporare de muncă, notează AFP.

„Voi decreta o suspendare temporară a imigraţiei în Statele Unite”, a declarat Donald Trump în cursul briefingului cotidian de presă.

„Această pauză va fi valabilă pentru o perioadă de 60 de zile”, a adăugat el, precizând că o eventuală prelungire a măsurii va fi examinată la sfârşitul perioadei în funcţie de condiţiile economice.

Decretul va fi semnat „probabil” miercuri, a mai spus liderul de la Casa Albă.

„Această pauză a imigraţiei îi va pune pe americanii fără un loc de muncă în prima linie pentru locurile de muncă pe măsură ce America se va redeschide. Ar fi nedrept ca americanii să fie înlocuiţi de o mână de lucru venită din străinătate”, a ţinut el să sublinieze.

„Trebuie să acordăm prioritate muncitorului american”, a insistat preşedintele SUA.

Luni seară, Donald Trump a scris un mesaj pe Twitter în care anunţa în termeni foarte vagi suspendarea imigraţiei.

„În lumina atacului din partea Inamicului Invizibil, ca şi a nevoii de a proteja locurile de muncă ale Marilor noştri Cetăţeni Americani, voi semna un Ordin Executiv pentru suspendarea temporară a imigraţiei în Statele Unite”, a transmis preşedintele american pe Twitter.

Prima economie a lumii se confruntă cu date de neimaginat în urmă cu câteva săptămâni: ea numără peste 22 de milioane de noi înscrişi la şomaj.

Sursa: www.agerpres.ro

Back to top button