Economie

Gherghe Piperea: Ne paște sărăcirea energetică. Noi falimentăm CE Oltenia, în timp ce francezii naționalizează un gigant al producției de electricitate

România închide mine și urmează cu sfințenie directivele UE pe care niciun stat nu le mai respectă. În timp ce nemții cresc producția de electricitate pe bază de cărbune, iar Franța naționalizează un gigant al producției de electricitate, Complexul Energetic Oltenia e din nou în prag de implozie, ca urmare a închiderii Carierei Roșia – Octavia Berceanu și toată clica de USR-iști jubilează că au lăsat oamenii fără un loc de muncă și că pun în pericol producția CE Oltenia.

„Franța a salvat de la faliment Electricité de France (EDF) naționalizând-o. Complexul Energetic Oltenia e din nou în prag de implozie, pentru că nu se privatizează și pentru că se închid mine, așa cum pretinde Comisia Europeană. E un ong de toată isprava, denumit Banckwatch, care ține cu tot dinadinsul să închidă tot, iar câțiva judecători inimoși le țin isonul, cu hotărâri favorabile prompte și executorii.

Vedeți vreo diferență de atitudine între/față de cele două state – membre ale aceleiași UE? Dacă nu, asta e. Urmează sărăcirea energetică severă. Francezii, poate, or scăpa de ce e mai rău. Noi, nicio șansă”, a scris avocatul Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook.

Guvernul francez mizează pe o naţionalizare completă a grupului de utilităţi Electricite de France SA, a anunţat miercuri premierul Franţei, Elisabeth Borne, transmite Reuters. Parlamentul Germaniei a deschis calea pentru majorarea producţiei de electricitate pe bază de cărbune, în pofida temerilor legate de mediu, autorităţile de la Berlin încercând astfel să reducă consumul de gaze, transmite DPA, potrivit Agerpres.

România ce face? Ascultă de ONG-urile nemțești și de birocrații de la Bruxlles.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button