Știrile 60m.RO

ANPC, sesizată de către deputatul AUR Lilian Scripnic: Bătaie de joc la adresa călătorilor blocați în Aeroportul Otopeni

Călătoria cu avionul a devenit un infern pentru mulți români care și-au planificat vacanțele în perioada aceasta. Eliminarea restricțiilor de circulație a generat o aglomerație de nedescris pe toate aeroporturile internaționale, ținând că un număr din ce în ce mai mare de călători vrea să se bucure de concediu peste hotare. Această situație, corelată cu lipsa personalului, a dat naștere unui fenomen neplăcut: cozi la toate punctele importante ale aeroportului. Acest caz este întâlnit și pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, unde oamenii stau la cozi interminabile sau sunt pur și simplu blocați în aerogară, în așteptarea următorului zbor, fără hrană, apă și cazare

„Este cunoscut faptul că în perioada pandemiei s-au făcut concedieri în acest sector, dar aceasta nu este o scuză  pentru practicile incorecte ale companiilor aeriene, precum neanunțarea în timp util a amânării/anulării zborului, proceduri anevoioase pentru plata despăgubirilor către clienți”, subliniază deputatul AUR Lilian Scripnic.

Scripnic a sesizat situația prezentată mai sus președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Miron Constantinescu, și solicită explicații pentru haosul creat în aeroportul Otopeni.

Iată întrebările adresate de către deputatul AUR conducerii ANPC:

  1. Dacă ați luat decizia de a efectua controale la companiile aeriene care în ultima perioadă au înregistrat nereguli majore în operarea zborurilor de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă și care sunt aceste companii?
  2. Ce sancțiuni ați aplicat și care au fost companiile sancționate?
  3. Care sunt motivele pe care companiile aeriene le invocă, pentru amânarea și/sau anulerea unor zboruri și de ce călătorii nu sunt anunțați din timp?

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button