Politică

Mircea Geoană se vede președintele României: Candidează!

Mircea Geoană, își pregătește terenul pentru candidatura la alegerile prezidențiale care sunt programate în 2024, dar care ar putea avea loc cu un an mai devreme în cazul în care Klaus Iohannis va fi numit secretar general al NATO ca succesor al lui  Jens Stoltenberg și va accepta funcția, înainte de terminarea mandatului de președinte susține Digi24, televiziune apropiată de serviciile secrete.

Un grup de apropiați ai fostului lider social-democrat lansează în zilele următoare o platformă pentru un proiect de țară, denumită „Proiectul România 2030”. 

Marcel Ciolacu a declarat că nu dorește să candideze la prezidențiale, și că partidul va decide pe baza unor criterii și sondaje cine va fi cel care îl va reprezenta în cursa pentru Palatul Cotroceni.  Printre numele vehiculate la PSD mai apar și Alexandru Rafila sau Gabriela Firea.

Mircea Geoană a devenit celebru după mai multe evenimente nefericite pentru cariera lui politică. A fost numit ”prostănacul” de președintele Ion Iliescu, vizita în miez de noapte la Ovidiu Vîntu, rușinea din noaptea alegerilor prezidențiale din 2009 cu celebra frază, ”Mihaela dragostea mea, am învins!” și celebrele ceasuri de lux primite cadou de la prietenul cu limbaj colorat, Marian Vanghelie.

Mircea Geoană are multe lucruri de lămurit în această campanie prezidențială. În primul rând să ne spună cum a ajuns secretar general adjunct la NATO și când a avut loc întâlnirea cu Vladimir Putin, petru că oficial nu a existat o astfel de întâlnire. Poate l-a vizitat pe Putin în miez de noapte ca pe Vîntu și noi nu știm.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button