Știrile 60m.RO

„Bunicul meu este lăsat să moară!” Un tânăr încearcă cu disperare să își salveze bunicul, bolnav de COVID, blocat într-un azil devenit focar | Stirea de Iasi

Depistat pozitiv cu noul coronavirus, un bătrân este blocat într-un azil de vârstnici devenit focar de infecție. Nepotul acestuia face acuzații extrem de grave la adresa autorităților: „Ne-au zis să îi aducem haine, că e pe moarte”.
Șapte focare active de COVID-19 sunt active, în prezent, în județul Buzău.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău, cele şapte focare active din judeţ sunt la:
Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău – Secţia ATI, unde sunt 12 persoane confirmate pozitiv,Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă – trei persoane confirmate pozitiv,Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău – Secţia Neonatologie – trei persoane confirmate pozitiv,o fundaţie din comuna Cernăteşti care deţine un cămin de bătrâni în localitatea Aldeni, unde există patru persoane confirmate pozitiv,două firme din municipiul Buzău, unde sunt confirmate patru, respectiv cinci persoane,la Căminul pentru persoane vârstnice „Sfinţii Constantin şi Elena” din Costeşti, unde sunt patru angajaţi şi șapte beneficiari confirmaţi pozitiv.
Doar că în spatele datelor seci anunțate de autorități se ascund drame de neînchipuit. Nepotul unui dintre „beneficiarii” Căminului de pentru persoane vârstnice „Sfinţii Constantin şi Elena” din Costeşti își strigă durere în mediul online.
„Bunicul meu lasat sa moara! Ieri bunicul meu de 91 de ani a fost confirmat cu noul COVID. Testarea a fost facuta la azilul de batrani din Costesti acolo unde se roaga sa moara in fiecare clipa.
De 5 zile nu mananca nimic, nu bea apa iar astazi personalul azilului ne-au zis sa ii ducem haine, ca e pe moarte. In starea in care este, impreuna cu alti 2 batrani testati pozitiv este inchis intr o camera a caminului unde a hotarat sefa DSP Buzau, fara sprijin si personal medical. A spus ea ca nu ii transfera si ca ii trateaza acolo. Cum? Fara sa fie nici macar un cadru medical?

 » Citești între articolul pe www.StireaDeIasi.RO

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button