Internațional

Ape tulburi la Londra: Boris Johnson ar putea fi demis

Premierul britanic Boris Johnson dă asigurări miercuri că îşi ”va continua” mandatul, după ce 15 membri ai Guvernului au demisionat, inclusiv două nume grele, miniştrii Finanţelor Rishi Sunak şi Sănătăţii Sajid Javid, fragilizându-i autoritatea, în urma unor scandaluri, relatează AFP.

Hotărât să rămână în fotoliul de la Downing Street, numărul 10, Boris Johnson şi-a apărat acţiunea Guvernului şi a lăudat scăderea impozitelor, în sesiunea săptămânală de interpelări în Camera Comunelor.

Râsete au izbuncnit atunci când Johnson a anunţat că a discutat miercuri cu membrii Guvernului – din care demisiile continuă de marţi seara.

Primii care au demisionat, miniştrii Sănătăţii Sajid Javid şi Finanţelor Rishi Sunak, au anunţat cu zgomot să sunt sătui de scandaluri repetate care zguduie Guvernul de luni de zile.

Apoi alţi membri ai Guvernului, din planul secund, au demisionat – în total 15.

Boris Johnson – a cărui stea a pălit de la instalarea triumfală la putere în 2019 – a ignorat luările peste picior şi a apreciat: ”Treaba unui premier în circumstanţe dificile, când i s-a încrednţat un mandat colosal, este să continue, iar asta este ceea voi face”.

Liderul opoziţiei laburiste Keir Starmer a denunţat un ”spectacol jalnic”, iar liderul Partidului Naţionalist Scoţian (SNP) în Camera Comunelor Ian Blackford a cerut să se organizeze alegeri anticipate.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button