Politică

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, face numiri pe posturi inexistente

Inspectoratul Școlar Județean Constanța va avea al treilea post de inspector școlar general adjunct. Cu toate că organigrama actuală nu permite decât doi inspectori școlari adjuncți, unul este ocupat de de prof. Loredana Manolache care coordonează domeniul curriculum și inspecție școlară, iar celălalt de Daniela Stan, inspector management. Prin comparație, Inspectoratul Școlar al Municipiului București are patru inspectori școlari adjuncți pentru toate cele șase sectoare, iar două sectoare sunt cât întregul județ Constanța.

Această numire nelegală nu putea fi făcută decât de actualul ministru al Educație, Sorin Câmpeanu (PNL), că doar dacă este ordin pe unitate din partea PSD, trebuie executat.

Trebuie precizat că negocierile politice au fost duse de deputatul PSD,  Marius-Horia Țuțuianu – PSD, iar această numire pe repede înainte este aprobată chiar de către președintele PSD, Marcel Ciolacu, deși se cunoaște că această numire este nelegală. PSD vrea lărgirea aparatului administrativ, deoarece fiecare om pus în funcție se capitalizează în final în vot, cu toate că până la alegerile din 2024 mai sunt peste doi ani.

Numele vehiculat pentru ocuparea acestui post este prof. Nicoleta Bercaru care este și consilier județean PSD.

Dar să vedem cine este acest consilier județean PSD, Nicoleta Bercaru, care dintotdeauna a dorit să acceadă în funcții înalte, prin orice mijloace și oricum, indiferent dacă deține abilități manageriale sau nu.

PSD a încercat să o impună pe Nicoleta Bercaru la șefia Centrului Cultural Teodor T. Burada, pe vremea când președintele Consiliului Județean Constanța era actualul deputat, Horia Țuțuianu, dar  Marian Crușoveanu, secretarul general al PNL Constanța și consilier județean s-a opus acelui proiect de hotărâre, acesta fiind o nucă prea tare de spart pentru PSD.

Nicoleta Bercaru la un miting PSD

„Acest vot poate fi tradus ca un semnal pozitiv, din perspectiva viitoarelor alegeri locale. Am observat cu toții dezastrul pe care PSD îl face la Constanța și pornirea pe care o are de a politiza funcțiile, de la director până la șofer. Am întâlnit această situație și la numirea în funcție a directorului Centrului Cultural ”Teodor T. Burada”, în persoana Nicoletei Bercaru, fost consilier județean PSD. Conducerea Consiliului Județean a susținut mereu ideea că noi, consilierii, facem administrație, nu politică, dar prin numirea directorului la Centrul Cultural s-a demonstrat contrariul. S-a încercat politizarea acestei funcții, deși nu era cazul”, spune Marian Crușoveanu.

Un alt caz mediatizat al consilierului PSD, Nicoleta Bercaru, este cel din 2019 când a căzut în plasa unui fals membru SRI și angajat al Guvernului. Acest escroc i-a promis lui Bercaru un post de director general în cadrul unei structuri nou înființate având ca obiect de activitate verificarea modului de utilizare a fondurilor europene.

În acest context așteptăm cu interes această numire nelegală, pe un post inexistent, căci susținerea intereselor românilor e valabilă până când…e vorba de obținerea unor funcții, foarte bine plătite! Și așa cum spunea Konrad Adenauer, ”Există duşmani, duşmani de moarte şi colegi de partid”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button