Internațional

Restricţii la OMV, şoferii pot alimenta doar 30 de litri pe zi în Austria

Mai multe ţări din Europa au început să raţionalizeze vânzarea combustibilului din cauza fluctuaţiilor în aprovizionare.

 O benzinărie raționalizează vânzarea de combustibil la 30 de litri. Un operator din Gföhl (districtul Krems) trebuie să ia măsuri drastice: combustibilul este vândut temporar în cantități limitate. Acest lucru este relatat de știrile din Austria Inferioară.

Nota de pe pompa de benzină este: „Maxim 30 de litri pe tranzacție de alimentare pe zi. Canisterele nu pot să fie umplute. Din păcate, aprovizionarea cu combustibil este foarte limitată din cauza războiului din Ucraina”.

Blocajele de aprovizionare și accident la rafinărie

Un alt motiv pentru blocaj este aprovizionarea greoaie din cauza accidentului rafinăriei din Schwechat. Amintim că în luna iunie s-a produs un accident grav în rafinăria OMV din Schwechat. Incidentul a avariat principala fabrică de distilare a țițeiului, care nu a mai funcţionat la capacitate maximă.

Alternativa ar fi fost o creștere a prețului pe litru. În schimb, operatorul a optat pentru raţionare pentru a menţine preţul actual de 2,099 euro pe litru de benzină şi motorină.

Potrivit OMV, războiul din Ucraina și accidentul de la rafinăria Schwechat sunt responsabile pentru penuria de combustibil în toată Austria. Drept urmare, acest lucru duce și la creșterea prețurilor, potrivit raportului NÖN.

În plus, clienții finali au începutsă se aprovizioneze cu motorină sau benzină. După cum s-a raportat, prețurile la combustibil în Austria continuă să fie în creștere vertiginoasă, scrieHeute.

Șoferii din Ungaria vor putea alimenta de vineri doar 50 de litri de combustibil pe zi de la benzinăriile MOL, înjumătățind astfel limita impusă în luna martie. Compania spune că a luat măsura pentru a evita perturbările provocate de plafonarea preţurilor de către guvernul de la Budapesta, transmite Reuters.

„Am introdus această limită la realimentare pentru a putea garanta securitatea aprovizionării”, iar cei care vin să cumpere cu canistre combustibil nu vor mai beneficia de plafonarea preţurilor, a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al grupului energetic ungar, Piroska Bakos.

Anunţul de vineri este cel mai recent indiciu că intervenţia pe piaţa combustibilului afectează echilibrul între cerere şi ofertă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button