Politică

Premierul Ciucă nu mai remaniază pe nimeni: Miniștrii PSD/PNL sunt excelenți

Premierul Nicolae Ciucă este așteptat să anunțe, astăzi, rezultatul evaluării miniștrilor. Oficial, aceștia vor fi judecați după modul în care au îndeplinit jaloanele din PNRR. Neoficial, a contat mai mult sprijinul de la partid decât perfomanța ministerială.

Surse politice ne-au precizat faptul că nu toți miniștrii au îndeplinit jaloanele din PNRR, dar au în continuare sprijinul de la partid. Fiecare partid din coaliție avea câte un ministru pe ”lista neagră”, dar PSD, PNL și UDMR își susțin oamenii cu forță, iar premierul se vede pus în imposibilitatea de a-i remania, asta fără a genera un scandal uriaș în coaliție.

Cei de la PSD l-ar fi vrut mazilit pe Virgil Popescu, ministru pe care l-au atacat în dese rânduri atât public, cât și în spatele ușilor închise. Virgil Popescu are în continuare sprijinul lui Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă, așa că nu se pune problema remanierii.

Cei de la PNL îl aveau pe lista neagră pe Adrian Câciu, ministrul de Finanțe, dar acesta este susținut puternic de către Marcel Ciolacu și nu se pune problema remanierii.

PSD și PNL ar fi dorit să scape de Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, dar acesta are în continuare sprijinul UDMR. Cei de la PSD și PNL îi reproșează ministrului că nu are o comunicare bună cu cei din teritoriu, iar fondurile așteptate prin programul ”Anghel Saligny” ajung cu mare întârziere la beneficiari.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button