Știrile 60m.RO

Haos în aeroportul Henri Coandă din cauza lipsei de personal. Lilian Scripnic (AUR) cere autorităților să ia măsuri

Activitatea companiilor aeriene a fost puternic afectată de restricțiile din pandemie, când au fost nevoite să facă restructurări. Acum, când lucrurile au revenit la normal și traficul aerian s-a intensificat, constatăm că există un deficit de personal care contribuie la gestionarea dezastruoasă a fluxului de călători. Ori, din această cauză s-a creat un haos generalizat în aeroporturile din întreaga Europă și, prin urmare, și în aeroportul Henri Coandă din București. Aceste constatări îi aparțin deputatului AUR Lilian Scripnic, care a sesizat autoritățile competente în vederea adoptării unor măsuri de urgență.

Scripnic a criticat dur Compania Națională Aeroporturi București și Ministerul Transporturilor pentru că nu au venit în întâmpinarea nevoilor clienților, care de multe ori rămân blocați în aeroport, fără a li se pune la dispoziție hrană, apă și cazare.

„Evident că acest haos va genera creșteri de prețuri la biletele de avion și, din păcate, aceste grave erori de management vor fi suportate de călători.  Consider că Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului are datoria de a cere explicații companiilor aeriene în legătură cu prejudiciile aduse călătorilor și de a lua măsuri pentru sancționarea lor, iar Compania Națională Aeroporturi București, în calitate de operator aeroport și de instituție care funcționează sub autoritatea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, trebuie să ne prezinte de urgență un plan de rezolvare a acestor grave probleme din transportul aerian”, a declarat deputatul AUR.

În acest context, Lilian Scripnic a solicitat conducerii Companiei Naționale Aeroporturi București și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, să ofere răspuns la următoarele întrebări:

  1. Câți angajați ai Aeroportului Internațional Henri Coandă au fost concediați în anii 2020 și 2021?
  2. Având în vedere că, potrivit unor estimări aceste probleme vor persista în aviația civilă o perioadă cuprinsă între 12 și 18 luni, care vor fi măsurile pe termen scurt și mediu, pe care le veți lua pentru buna funcționare a Aeroportului Internațional Henri Coandă?
  3. În afară de criza de personal, ce alte cauze ați identificat ca fiind la baza blocajelor care se creează în Aeroport?

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button