Internațional

Fermierii amenință că blochează Olanda: Au spart baricada din fața casei ministrului Mediului pentru a goli un rezervor de gunoi 

Mii de fermieri din Olanda își văd existența amenințată de reglementările privind mediul tot mai stricte. Fermierii furioși folosesc tractoare pentru a bloca livrările către supermarketuri și pentru a bloca accesul în porturi, scrie Ziarul Românesc din Germania.

Unele porturi au fost, de asemenea, blocate de pescari care sprijină fermierii. Drept urmare, potrivit armatorilor, feriboturile către aproape toate insulele Mării Wadden din nord nu au putut naviga. Companiile de transport maritim i-au avertizat pe turişti cu privire la întârzieri mari după ce fermierii au anunțat acțiuni de protest și au cerut „paralizarea întregii țări”.

În ultimele câteva săptămâni, fermierii au protestat în mod repetat violent împotriva cerințelor de reducere a emisiilor de azot.

De exemplu, fermierii au folosit un tractor pentru a sparge o baricadă a poliției din fața casei ministrului Mediului Christianne van der Wal și pentru a goli un rezervor de gunoi lichid.

În urma noilor măsurile ale guvernului aproximativ 30% dintre fermele de vite vor fi închise.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button