Știrile 60m.RO

Cine este ”femeia independentă” care deschide lista PSD-PNL la europarlamentare

Alianța PSD-PNL a decis cine va deschide lista pentru alegerile europarlamentare, după retragerea surprinzătoare și fără prea multe explicații a Ramonei Chiriac.

Astfel, „femeia independentă” care va deschide lista pentru PSD-PNL este eurodeputatul Mihai Tudose.

S-a ajuns la această decizie după ce, săptămâna trecută, Ramonna Chiriac a devenit istorie. Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România a refuzat să semneze adeziune de partid ca să poată candida la alegerile europarlamentare. Ciucă spunea că PSD și PNL nu mai au chef de astfel de situații, așa că lista va fi deschisă de un membru de partid.

Fiecare candidat a urcat câte o poziție

Tudose a ajuns cap de listă după ce liderii coaliției au decis ca fiecare candidat de pe lista comună a PSD-PNL să urce câte o poziție.

Situația retragerii Ramonei Chiriac părea că este pe placul celorlați candidați de pe lista PSD-PNL.

Imediat după anunțul că șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România nu va mai figura pe listă, Rareș Bogdan s-a autopropus să fie primul candidat, însă nu a fost să fie.

„Eu nu voi mai susţine un independent în fruntea listei de europarlamentare. Cred că unul dintre cele două forţe politice, fie că e PNL, fie că e PSD poate să îşi asume asta. Îl cunosc pe Mihai Tudose, am colaborat cu el foarte bine în Parlamentul European, pentru cauza României, ştiu ce pot să fac eu. Cred că dacă partidele noaste ne-au ales să fim deschizători de listă, unul din noi doi poate să preia foarte bine deschiderea listei”, a declarat, joi, Rareș Bogdan.

Retragerea Ramonei Chiriac

Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, a anunțat că se retrage de pe lista PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare, din motive personale.

„Confirm că nu candidez la alegerile pentru Parlamentul European, din motive personale. Continui să susțin Europa în România și România în Europa”, a scris Ramona Chiriac pe platforma X (fosta Twitter).

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button