Internațional

Marea Britanie înregistrează cel mai mare număr de infectări cu variola maimuţei din Europa

 Marea Britanie înregistrează cel mai mare număr de infectări cu variola maimuţei din Europa. Peste 1.000 de persoane au fost diagnosticate în Regatul Unit, din cele aproximativ 4.000, raportate la nivel european. Medicii spun că această boală nu este asociată unor riscuri majore, dar cei cu simptome ar trebui să se autoizoleze.

Variola maimuței a fost descoperită în Africa, în 1958, într-o colonie de maimuțe, și de atunci boala a rămas limitată la continentul african. În ultimele luni, însă variola maimuței a ajuns în mai multe țări din Europa, America și Australia. În Europa, cele mai multe cazuri s-au înregistrat în Marea Britanie. Din mai, de când a fost depistat primul caz și până acum, peste 1.000 de britanici au fost diagnosticați cu variola maimuței. Boala se transmite prin contact direct între persoane.

Majoritatea celor infectați cu variola maimuței sunt bărbați homosexuali sau bisexuali, deși în Marea Britanie au fost depistate și câteva cazuri la femei. Simptomele includ iritații și inflamații în zona genitală, febră, stări de greață și oboseală. Medicii spun că nu există riscul unor infectări în masă. În prezent nu este un vaccin sau tratament anume pentru variola maimuței, care tinde să se vindece singură, în 10 zile.

La Londra este programat, în acest weekend, o demonstrație a comunității LGBT, care reprezintă minoritățile sexuale, pentru a marca 50 de ani de la primul protest al comunității de homosexuali. Autoritățile medicale britanice au cerut celor care au simptome de variola maimuței să nu participe la acest marș.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button