Politică

România mai cumpără niște rachete: 662,5 milioane de euro fără TVA

Comisile de Apărare din Parlament au hotărât să acorde un vot favorabil inițierii de către MApN a procedurilor pentru realizarea programului de înzestrare cu tehnică militară „Sistem de rachete antiaeriene cu bătaie apropiată/raza foarte scurtă de acțiune, portabil – MANPAD”.

Potrivit solicitării MApN, „starea actuală de înzestrare a Armatei României impune adoptarea unor măsuri urgente care să asigure adaptarea la noile condiții ale mediului de securitate și să permită îndeplinirea integrală a misiunilor și obligațiilor care-i revin Armatei României, în plan național și internațional”.

Programul constă în achiziția a 231 de sisteme de rachete antiaeriene MANPAD, a suportului logistic aferent acestora, precum și a echipamentelor specifice de instruire și antrenament, fiind destinate structurilor din cadrul Forțelor Terestre, Forțelor Navale, Forțelor Aeriene și Comandamentului pentru Operații Speciale, reiese din raportul comisiilor de Apărare.

Valoarea contractului de achiziție prezentat, fără TVA, a fost estimată la 662,5 milioane de euro.

Președintele Comisie de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din cadrul Camerei Deputaților este Pavel Popescu de la PNL.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button