JUSTIȚIE

Decizia CEDO: Acțiunea introdusă de avocatul Gheorghe Piperea împotriva restricțiilor din pandemie a fost respinsă

 CEDO respins acțiunea introdusă de avocatul Gheorghe Piperea împotriva restricțiilor impuse în pandemie. Avocatul Gheorghe Piperea le-a contestat la CEDO, însă acțiunea sa a fost respinsă. Atenție, respingerea nu vine pe motiv că restricțiile ar fi fost legale, ci pentru că motivarea lui Piperea nu a fost suficient de explicită.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a declarat, joi, inadmisibilă plângerea avocatului Gheorghe Piperea împotriva măsurilor instituite de Guvernul României în temeiul stării de alertă declarată la 18 mai 2020, în timpul pandemiei de COVID-19. Curtea a reținut că reclamantul ”s-a plâns în abstract că măsurile luate de statul român pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2 au fost inadecvate”. CEDO a arătat că avocatul Piperea nu a furnizat informații despre situația sa particulară și nu a explicat concret cum l-au afectat în mod direct măsurile luate de autoritățile național

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button