Economie

Ministerul Muncii crește din nou pensiile speciale

Ministerul Muncii face simulări pe mai multe variante de majorare a pensiilor pentru anul în curs, fiind luate în calcul creşteri ale punctului de pensie cu 5%, 8% sau 10%, au declarat pentru Profit.ro surse din Ministerul Muncii.

În cazul în care Guvernul decide o creştere a pensiilor, aceasta ar putea avea loc în toamnă, după rectificarea bugetară, posibil în septembrie

Pensionarii au primit o majorare de 10% a punctului de pensie, de la 1.442 lei la 1.586 lei, la începutul acestui an, în timp ce pensia minimă a crescut cu 25%.

Preşedintele Klaus Iohannis a pledat, marţi, pentru creşterea pensiilor, afirmând că este „imoral” şi „incorect” ca doar pensionarii să plătească „preţul” crizelor. Iohannis a anunţat că Guvernul va veni cu un plan serios în această chestiune.

Ceea ce nu spune președintele și ministrul Muncii este că această nouă creștere se va simți mai degrabă în buzunarul pensionarului special care, va primi peste 1000 de lei, în timp ce pensionarul sărac va primi maxim 200 de lei, sumă ce nu poate acoperi nici inflația.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button