JUSTIȚIE

Judecătoarea acuzată de ANI că nu justifică peste 6 milioane de euro a fost promovată oficial de CSM la Curtea de Apel Bucureşti, instanţa care îi verifică averea

Judecătoarea Gabriela Cristina Mazilu, acuzată de Agenţia Naţională de Integritate că nu justifică peste 6 milioane de euro, a fost promovată de Secţia pentru judecători a CSM la Curtea de Apel Bucureşti începând cu 1 ianuarie 2024, potrivit ordinii de zi soluţionate din data de 21 noiembrie 202 (vezi la punctul 27). CSM a aprobat transferul judecătoarei de la Tribunalul Bucureşti la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit portalului Curţii de Apel Bucureşti – cab1864.eu – judecătoarea Mazilu figurează deja în componenţa Secţiei a 5-a Civile de la Curtea de Apel Bucureşti, însă potrivit evidenţei nominale a judecătorilor de pe site-ul CSM, judecătoarea Mazilu figurează la Tribunalul Bucureşti.

Potrivit unor surse judiciare, explicaţia este că judecătoarea Mazilu a fost delegată de câteva luni la Curtea de Apel Bucureşti, acum CSM doar a formalizat practic statutul judecătoarei.

Context. Pe 11 octombrie 2023, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că a descoperit o „diferență nejustificată în cuantum total de ‪30.388.515 Lei, în perioada exercitării funcției publice” în cazul judecătoarei Gabriela Cristina Mazilu de la Tribunalul Bucureşti.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către MAZILU GABRIELA – CRISTINA”, mai precizează ANI.

Gabriela Cristina Mazilu nu avea niciun imobil declarat, niciun autoturism și niciun leu în conturi, conform declarației de avere depusă în acest an, depusă pe site-ul ANI. A consemnat o datorie de 150 de mii de euro către Gabriel Mazilu. La capitolul venituri a notat 191.932 de lei de la Tribunalul București – salariu și 99.132 de lei, de la aceeași instituție – drepturi salariale. De la Consiliul Superior al Magistraturii a primit 5.421 de lei după ce a fost membru în cadrul unei comisii.

În trecut, pe când era la Judecătoria Sectorului 4, judecătoarea Mazilu a fost investigată de Secţia Specială în legătură cu dosarul BRD de la DIICOT, însă cazul a fost clasat. Judecătoarea a fost căsătorită cu omul de afaceri Cristian Relu Aparaschivei, considerat mâna dreaptă a lui Remus Truică, condamnat definitiv la 7 ani de detenţie în dosarul Băneasa.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button