Știrile 60m.RO

Gianina Șerban (AUR) cere asigurări că România are suficiente rezerve de cereale

Gianina Șerban, deputată AUR de Ilfov, cere asigurări din partea Ministerului Agriculturii că România are suficiente rezerve de cereale. Din cauza contextului geopolitic dificil, țara noastră a devenit principalul exportator – peste jumătate din producție ajunge pe piața externă.

România este în continuare unul dintre cei mai mari producători de cereale din Europa, cu o producție anuală de peste 11 milioane de tone de grâu. „Însă peste jumătate din această producție este trimisă la export și sper că se ține cont de menținerea rezervei de cereale pe care statul român trebuie să se bazeze, indiferent de vremurile în care ne aflăm”, a subliniat Gianina Șerban, care consideră că situația în care se află Ucraina trebuie să fie un semnal de alarmă în ceea ce privește capacitatea statului de a asigura necesarul de hrană al cetățenilor săi.

Astfel, deputata AUR solicită asigurări din partea ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, că România poate asigura stocul necesar de grâne și alimente și nu se preconizează o limitare a exporturilor de grâu. „Românii au nevoie în continuare de asigurări privind necesarul minim de hrană pe termen îndelungat”, a subliniat Gianina Șerban.

Astfel, în solicitarea transmisă ministrului Agriculturii se solicită răspuns la următoarele întrebări:

1. Pentru ce perioadă România deține necesarul de minim de hrană?

2. Care a fost producția de grâu în ultimii 5 ani? Doresc răspunsul defalcat pe ani.

3. Ce cantități au fost exportate în ultimii 5 ani? Doresc răspunsul defalcat pe ani.

4. Ce măsuri se iau pentru menținerea rezervelor de stat?

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button