Știrile 60m.RO

Andrei Hangan (AUR): România nu a construit niciun spital regional în 17 ani

Încă un eșec de proporții: în 17 ani, politicienii care le-au promis români că vor construi trei spitale regionale nu au reușit să finalizeze niciunul dintre ele. Recent, ministrul Sănătății a declarat că două dintre spitale – cele de la Cluj și Iași – ar trebui să fie gata până în 2026-2027. În acest context, senatorul AUR Andrei Hangan solicită mai multe informații – pe ce se bazează Alexandru Rafila când face astfel de declarații, ținând cont că din 2005 toți decidenții au tărăgănat acest proiecte.

„Ideea construirii unor spitale regionale moderne s-a aflat, la nivel declarativ, pe agenda tuturor guvernelor pe care România le-a avut din 2005 şi până în prezent. Niciun Guvern nu a înregistrat progrese în acest sens, deşi Comisia Europeană a alocat 1,2 miliarde de euro României, încă din 2016, pentru realizarea a trei spitale regionale. Jumătate din această sumă s-a pierdut”, a punctat senatorul AUR în solicitarea către Ministerul Sănătății.

Andrei Hangan a cerut mai multe detalii privind stadiul lucrărilor și așteaptă răspuns la următoarele întrebări:

  • Luând în considerare vechiul context perioada în care nu s-a construit nimic, cum considerați, în mod realist, că spitalele regionale vor fi gata la finalul anilor 2026-2027? Care sunt informațiile pe care vă bazați în acest sens, în calitate de ministru al Sănătății?
  • in ce măsură contribuie ministerul Sănătății, concret, la construcția spitalelor regionale?

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button