Politică

Silviu-Titus Păunescu (AUR): Extinderea sistemului național de irigații este de o importanță strategică

Silviu-Titus Păunescu, deputatul AUR de Ialomița, consideră că extinderea sistemului național de irigații este de o importanță strategică, în contextul în care deja se vorbește despre o viitoare criză economică, dublată de una alimentară. Acesta solicită ministrului Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș să suplimenteze fondurile din PNRR pentru sistemul național de irigații.

România are disponibili, prin PNRR, 29,2 miliarde de euro, din care 14,24 miliarde de euro fonduri nerambursabile și aproximativ 15 miliarde de euro sub formă de împrumuturi, creditele putând fi accesate până la 31 decembrie 2026.

          În contextul crizei economice și alimentare, extinderea și buna funcționare a sistemului național de irigații este de o importanță strategică!

          Prin urmare, stimate domnule ministru, vă rog să îmi precizați când veți începe negocierile pentru a solicita CE suplimentarea componentei de împrumuturi din PNRR, pentru introducerea investițiilor pentru infrastructura de irigații în Plan?

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button