Internațional

O serie de explozii puternice au avut loc în Kiev

O serie de explozii puternice s-au auzit în această dimineaţă în Kiev, dar deocamdată nu există date cu privire la natura acestora. Capitala Ucrainei a fost ţinta a numeroase bombardamente ruseşti de când a izbucnit războiul, însă în ultima perioadă fusese scutită de atacuri.

Cele mai intense lupte se poartă, în această perioadă, în estul Ucrainei şi mai ales în oraşul Severodoneţk, unde forţele ucrainene ar fi reuşit să recupereze o parte din terenul pierdut. Armata ucraineană a reușit să captureze o parte din teritoriul pe care îl pierduse în orașul Severodoneţk, din regiunea Luhansk.

Această localitate strategică este scena a unei bătălii sângeroase între forțele ucrainene și cele ruse, care au recurs până acum la bombardamente intense, în urma cărora o mare parte din Severodoneţk a fost distrus. În urmă cu câteva zile, rușii controlau deja 70% din oraș și se vorbea de o retragere a forțelor ucrainene, care însă au lansat între timp o contraofensivă. Contraofensiva din Severodoneţk nu este primul succes al forțelor ucrainene, care în trecut au reușit să îi forțeze pe ruși să se retragă din zona Kievului și a Harkivului, al doilea oraș ucrainean ca importanță.

Ministrul ucrainean al apărării s-a arătat ieri optimist cu privire la rezultatul războiului și a spus că speră ca acesta să se încheie anul acesta. Pe de altă parte, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, l-a criticat pe președintele francez, Emmanuel Macron, care a spus că trebuie găsită o soluție, astfel încât Rusia să nu fie umilită în acest război.

Între timp, televiziunea de stat rusă a raportat că și în apropiere de Donețk, oraș controlat de rebelii separatiști, ar fi avut loc mai multe explozii, în urma cărora cel puțin cinci civili ar fi fost uciși.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button