Știrile 60m.RO

Dorel Acatrinei (AUR) cere trimiterea unui corp de control la Primăria Suceava

6,7 milioane de euro este datoria Primăriei Suceava către Termica, o firmă care nu mai este funcțională de ani buni, după decizia Curții de Apel Iași, iar sucevenii plătesc două servicii de termoficare și au parte de unul singur. Astăzi, din cauza incompetenței municipalității, datoria uriașă este prinsă în bugetul pe anul curent, iar Primăria Suceava se poate trezi cu conturile blocate, dacă cei de la Termica apelează la un executor judecătoresc pentru a-și recupera datoria. Deputatul AUR Dorel Acatrinei intervine în acest caz și solicită ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, trimiterea unui corp de control pentru a constata vinovații în acest caz. Din informațiile pe care le avem Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administrației  plătește subvenții pentru energie termică către Primăria Suceava.

SC Termica SA a funcționat pe un teren ce aparținea Primăriei municipiului Suceava. Municipalitatea a încasat de la această societate taxe și impozite pentru terenul și clădirile aferente, deși în acte toate acestea se aflau în proprietatea administrației locale. Cum au luat bani nemeritați, acum Primăria trebuie să-i înapoieze și în plus trebuie să achite dobânzi și penalități.

Acest lucru s-a putut întâmpla în urma unor fraude făcute de către executivul Primăriei Suceava în urma cărora sucevenii plătesc, lunar, sume mari de bani pentru falimentul Termica si de asemenea plătesc în perioada 15 octombrie-10 mai tariful de termoficare către actualul furnizor de energie termică. Solicităm să trimiteți corpul de control al componentei de administrație din cadrul ministerului la Primăria Suceava pentru a afla cine sunt vinovații pentru nelegalitățile constatate de judecători prin toate sentințele în care au fost acordate sume de plată de la Primăria Suceava către TERMICA SA, în faliment”, a declarat deputatul AUR Dorel Acatrinei.

Problemele celor de la Termica au apărut în vara anului 2013, când au fost disponibilizați 286 de salariați. Tot atunci, societatea a intrat în insolvență. Doi ani mai târziu, la data de 30 iunie 2015, Termica a intrat oficial în faliment. La data de 15 octombrie 2015, a intrat în vigoare contractul de delegare a gestiunii serviciului public de transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice din municipiul Suceava de către noul operator, SC Thermonet SRL. SC Termica SA și-a încheiat activitatea de termoficare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button