Politică

Claudiu Târziu: Iisus Hristos a înfrînt moartea prin înviere. Iar eroii noștri și-au cîștigat viața veșnică prin moartea lor jertfelnică

Iisus Hristos a înfrînt moartea prin înviere. Iar eroii noștri și-au cîștigat viața veșnică prin moartea lor jertfelnică. Unora li s-ar putea părea straniu că Biserica se preocupă de glorificarea unor oameni care nu au fost sfinți și care au rămas în memoria colectivă prin faptele lor de arme.

Dar nu e nici o contradicție aici, ci o recunoaștere a faptului că identitatea noastră creștină, libertatea credinței și dăinuirea în veac a Bisericii ca instituție n-ar fi fost posibile fără jertfă de sînge. De aceea, la fiecare Sfîntă Liturghie, în bisericile noastre ortodoxe sînt pomeniţi ”eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori, pentru apărarea patriei şi a credinţei ortodoxe strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea, unitatea şi demnitatea poporului român”.

Și nu întîmplător Catedrala Națională din București este dedicată memoriei eroilor români. Noi, partidul AUR, care am asumat ca valori fundamentale credința, națiunea, familia și libertatea, vedem în această sfîntă zi sinteza perfectă a crezului nostru politic. Și le urăm tuturor românilor să rămînă în duhul lui Hristos, Domnul și Mîntuitorul nostru, și al eroilor noștri. Hristos S-a înălțat!Cinste eroilor români!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button