Politică

Ciolacu și Ciucă au creat o inflație galopantă în România: Așa zisul ajutor pentru pensionari este un măr otrăvit

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu se fac vinovați de inflanția galopantă cu care se confruntă România, însă acum se laudă cu pomenile oferite pensionarilor. Guvernul Ciucă are pe ordinea de zi a şedinţei de joi unul dintre cele mai aşteptate proiecte de sute de mii de pensionari cu venituri mici din România. Este vorba despre ajutorul în valoare de 700 de lei care va fi acordat pensionarilor din sistemul public, inclusiv cel militar, care au venituri sub 2.000 de lei.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă referitor la ajutorul financiar de care vor beneficia pensionarii din sistemul public pensii și din sistemul pensiilor militare de stat a fost inițiat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale şi va fi supus aprobării Executivului în şedinţa de joi. Măsura are scopul de a ajuta seniorii cu venituri mici, în contextul creșterii prețurilor la alimente și energie, în general, a inflației, față de anul trecut, dar și războiul din Ucraina.

Impactul bugetar preconizat este de 2,32 de miliarde de lei, după cum arată documentul guvernamental citat. Drepturile propriu zise estimate pentru 3,3 milioane de pensionari sunt de 2,31 miliarde de lei, la care se adaugă cheltuielile cu taxele poștale în sumă de 13.860 lei.

Prin faptul că aruncă alte miliarde de lei în piață pentru consum, inteligenții de la Palatul Victoria vor provoca o inflație și mai mare, iar pensionarii vor deveni și mai săraci deoarece pensia lor nu va mai valora nimic. Așa zisul ajutor pentru pensionari este de fapt un măr otrăvit.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button