Internațional

Germania nu e impresionată de amenințările lui Putin: „Vom continua cu ceea ce am început”

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, s-a declarat neimpresionat de amenințările lui Vladimir Putin la adresa țărilor europene cu privirile la furnizarea de armament către Ucraina.

Olaf Scholz, neimpresionat de amenințările lui Vladimir Putin

„Nu trebuie să ne lăsăm înspăimântaţi şi, de aceea, vom continua cu ceea ce am început”, a declarat Olaf Scholz într-un interviu.

 În ceea ce privește ajutorul pentru Ucraina, este prevăzută şi o dotare mai eficientă a Bundeswehr-ului cu un program de 100 de miliarde de euro, pe lângă livrările suplimentare de arme către Ucraina.

„Germania va sprijini Ucraina atât timp cât va fi necesar”, a menționat Olaf Scholz, conform dpa, citat de Agerpres.

Săptămâna trecută, președintele Rusiei a avertizat împotriva livrării de arme grele Ucrainei într-o conversaţie telefonică pe care a avut-o cu Scholz și cu Macron. Vladimir Putin dă vina pe sprijinul acordat  Ucrainei din partea Occidentului pentru criza umanitară din țara vecină, chiar dacă Rusia a început atacul.

Germania a convenit să distribuie două tipuri de arme grele: 50 de vehicule blindate antiaeriene Gepard, respectiv  şapte obuziere blindate Panzerhaubitze 2000, care reprezintă piese de artilerie grea. Chiar și așa, Ucraina are nevoie de tancuri de luptă şi vehicule de luptă pentru infanterie, respectiv lansatoare de rachete multiple.

Peskov: Livrarea armelor grele către Ucraina amenință securitatea pe continent

La sfârșitul lunii aprilie, Moscova a avertizat că tendința de a livra arme Ucrainei de către țările occidentale reprezintă o acțiune care amenință securitatea pe continent și provoacă instabilitate.

Afirmația a fost făcută de Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președinției ruse, în contextul comentariul făcut de ministrul de externe al Marii Britanii Liz Truss, care a cerut aliaților Kievului să-și intensifice sprijinul, prin livrarea de arme grele, tancuri și avioane.

Peskov a declarat că acordarea spirijinului militar Ucrainei de către țările occidentale poate conduce la instabilitate pe continent.

„În sine, tendinţa de a pompa arme, inclusiv grele, în Ucraina şi în alte ţări reprezintă o acţiune care ameninţă securitatea pe continent şi provoacă instabilitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în conferinţa sa de presă zilnică, potrivit EFE, preluată de Agerpres.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button