Politică

Dorel Acatrinei (AUR) solicită ministrului Grindeanu să trimită corpul de control la RAR în vederea verificării unei achiziții publice nelegale

Deputatul AUR Dorel Acatrinei solicită ministrului Transportului, Sorin Grindeanu, prin intermediul unei interpelări, dispunerea unei anchete asupra modului în care s-a implementat și desfășurat contractul de achiziție a CIV în 2022 și respectarea cerințelor impuse, dar și prezentarea unui răspuns concret la următoarea ședință a comisiei pentru transporturi și infrastructură. Solicitarea mai este semnată și de către deputații AUR George Simion și Florin Pușcașu și de către senatorul Mircea Dăneasa.

„Față de importanța Carților de Identitate a Vehiculului(CIV) în siguranța transporturilor vă asumați achiziția publică nelegală făcută de RAR? În cazul în care nu vă asumați, solicit trimiterea corpului de control al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și formularea unui răspuns concret. În caz contrar vom face o solicitare pentru trimiterea corpului de control al Guvernului și vom depune o sesizare la DNA”, a declarat deputatul AUR Dorel Acatrinei.

Potrivit deputatului AUR, procedura de atribuire prin licitație deschisă a contractului de furnizare/cumpărare privind „Achiziționarea de „Carte de Identitate a Vehiculului” – (CIV), care a avut loc în 2021, a fost trucată. Între „Zipper&Any” și reprezentanții Registrului Auto Roman au existat legături anterioare produsele livrate fiind neconforme, cu caracteristici esențiale din caietul de sarcini nerespectate, iar prima tranșă a fost livrată cu o întârziere de 60 de zile fără ca să existe vreo sancțiune. Hârtia din care este confecționată Cartea de Identitate a Vehiculului(CIV) nu este conformă, holograma nu are cel puțin o zonă demetalizată conform caietului de sarcini, iar oferta de hârtie primita de la DIPA avea mențiunea precizată expres că nu se poate ajunge la parametrii ceruți doar din hârtie 100 % celuloza, iar autoritatea contractantă a acordat contractul premeditat nelegal. Valoarea estimată a Contractului cadrul este între 9.952.000 lei și 12.440.000 lei fără TVA, criteriul de atribuire fiind “cel mai bun raport calitate-preț”

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button