JUSTIȚIE

Victor Micula, condamnat la 2 ani de închisoare cu executare, pentru că a tras cu o armă de asalt în oraș

Judecătoria Oradea l-a condamnat pe milionarul Victor Micula la 2 ani de detenţie în dosarul în care este acuzat de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, pornit după ce, în 2019, a tras cu o armă de asalt pe un pod din Oradea. Sentința nu este definitivă, relatează Bihoreanul.

Procesul este cel pornit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, în aprilie 2021, în care Micula jr. a fost inculpat pentru 18 infracţiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi 13 infracţiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În acest caz, Victor Micula e acuzat că în 2019 a tras cu o armă de asalt pe un pod din Oradea în timpul unei curse de maşini pe străzile orașului, filmate şi postate pe Facebook de un prieten. În înregistrare, acesta spunea că arma este „reală” şi a prezentat imagini cu Micula trăgând, dar menționând că ar fi făcut-o cu „gloanţe oarbe”.

În timp ce milionarul a fost condamnat la 2 ani de detenţie, alțitrei inculpaţi din dosar au primit pedepse cu suspendare.

Prin aceeaşi sentinţă, instanţa a confiscat toate armele şi muniţia găsite la Victor Micula în timpul percheziţiilor şi l-au obligat să achite cheltuieli judiciare cu ancheta şi procesul, în sumă de 65.000 lei.

Răspunderea penală pentru faptele sale se prescrie în august 2024.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button