InternaționalȘtirile 60m.RO

Șokant. Imagini cu asasinatul din SUA: se ruga de polițiști să îi dea drumul că nu poate respira

Imagini șokante cu brutalitatea poliției vin din SUA . Ceea ce vedem în imagini depășește orice își poate cineva imagina în spațiul european.

Nu unul, nu doi, ci patru polițiști au imobilizat o persoană. L-au întins la pământ și apoi s-au urcat pe el.

Cetățeanul imobilizat se ruga de polițiști să îi dea drumul că nu mai poate respira. În cele din urmă acesta a murit, se pare, din aceste imagini, asfixiat de către cei patru polițiști.

Motivele reținerii sunt de-adreptul penibile: nu respecta condițiile de distanțare socială. Iată că nu virusul ci aplicarea forței umane a fost cea care i-a provocat decesul.

Această crimă a provocat un val de indignare publică în SUA, Secția de poliție din care cei patru polițiști făceau parte a fost incendiată de manifestanți.

Donald Trump a sugerat că poliția ar trebui să intervină în forță, chiar să tragă în cei responsabili de protest.

Procuratura a început demersurile pentru cerceta disciplinar pe trei din cei patru polițiști. Este vorba despre cei trei care s-au așezat pentru cetățeanul american.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button