Știrile 60m.RO

DN6, drumul groazei. Rodica Boancă (AUR): Acest drum de interes are nevoie urgentă de investiții

Circulație pe o singură bandă pe sens, blocaj continuu, coloane de mașini și accidente zilnice – este tabloul traficului de pe Drumul Național 6, în primul sector de 120 de km din Alexandria către Roșiorii de Vede. Senatoarea AUR reclamă acest caz și solicită ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu implicarea în modernizarea drumului național.

Din statisticile naționale, reies sute de accidente anual si multe vieți curmate din dorința șoferilor de a ajunge la destinație mai repede sau din cauza infrastructurii precare a șoselei. Domnule ministru Grindeanu, se are în vedere realizarea de investiții pe Drumul Național 6 și o eventuală modernizare a părții carosabile, care implică și o lărgire a benzilor. Există în plan realizarea unui drum expres care să preia o parte importantă a autovehiculelor care în mod normal tranzitează DN 6?”, întreabă senatoarea AUR Rodica Boancă.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat în mai 2021 licitaţia pentru drumul de mare viteză care va lega Bucureştiul de Alexandria. De o autostradă sau drum expres care să lege Alexandria de Bucureşti se discută din 2004, iar proiectul a fost promis de mai multe guvernări, însă subiectul a fost politizat excesiv şi abandonat de fiecare dată. Singurele îmbunătăţiri realizate pe DN6 au fost reprezentate de centura de nord a Alexandriei, finalizată în 2012 şi centura oraşului Mihăileşti, Giurgiu, finalizată după 10 ani.

Drumul Național 6 are o lungime de 639 de km și este unul dintre cele 7 drumuri naționale care leagă Capitala de principalele zone ale României, fiind tranzitat zilnic de zeci de mii de mașini. DN 6 ajunge la granița cu Ungaria, terminându-se la Cenad și traversează 8 județe din zonele de sud si vest ale țării. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button