Politică

Evdochia Aelenei: Pierderile generate de vaccinul împotriva Covid-19 pot ajunge și la 50%

Pentru vaccinurile împotriva Covid-19 sunt admise pierderi anuale cantitative și valorice în limită maximă de 25%. Pierderile se înregistrează de fiecare entitate implicată în procesul de vaccinare. Aceste pierderi ar putea depăși pragul de 50% semnalează senatoarea AUR, Evdochia Aelenei, întrucât în campania de vaccinare nu s-au contractat vaccinuri în seringă preumplută pentru a nu avea aceste pierderi considerabile. Mai mult, senatoarea AUR a descris, în plenul Senatului, o situație gravă cu care s-a confruntat în timpul vaccinului.

„Știm că dozele de vaccin sunt venite în doze de câte 6 pe bucată. Sigur, din 6 doze dacă se prezintă 3 pacienți, 3 doze trebuie aruncate seara. A doua situație: cu un ac se trage din flacon și mai trebuie un ac schimbat, cine schimbă pentru că eu personal am avut o situație în care la vaccinare asistenta, cu același ac cu care a tras din flacon, venea să mă și înțepe. Mergeți la City Mall și vedeți că medicul de acolo seamănă cu un manechin, nu are nici măcar halat pe el. De ce nu s-au contractat vaccinuri în seringă preumplută ca să nu mai avem pierderi de 25%. Ne întrebăm: cine a contractat doze de 6? În acest context o să pierdem și 50%„, a declarat senatoarea AUR, Evdochia Aelenei.

Senatoarea AUR face referire la art. 8 din cadrul Ordonanței de Urgență 7/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID 19 și stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button