Știrile 60m.RO

Protestarii de la Sebeș: Pădurea este a românilor și nu a voastră

Protestul de la Sebeș adunat mai mulți oameni nemulțumiți de defrișările efectuate în timpul stării de urgență. Nenumărate poze și filmulețe au fost publicate pe rețelele de socializare, care reprezintă dovada că atunci când toți eram „rugați” să stăm acasă, unii, cu acordul autorităților, defrișau pădurea într-o veselie.

„Niciodată în curțile companiilor Kronospan și Swaikofer nu a fost o cantitate atât de mare de lemn ca în aceste zile.

O mai mare dovadă decât ceea ce vedem cu ochii noștri este necesară?
Dăm un ultimatul acestor companii. Dacă în următorii 2 ani nu opresc practicile dăunătoare pentru mediu, dăunătoare pentru români, dacă nu lasă profitul în România și românilor, dacă nu lasă locurile de muncă românilor le vom da afară din România aceste companii pe cale legală.

Aici în România ei au găsit pădure ieftină și guvernanți ieftini.

Organizăm acest protest maraton prin care să se obțină fie respectarea condițiilor de mediu și respectarea românilor de aceste companii, fie plecarea lor din țară.” a transmis cel mai vocal în legătură cu defrișările din ultima perioadă și organizatorul protestului de astăzi George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor.

Cu strigătul disperat și neputincios a unor oameni care își iubesc țara și sunt capabili să se sacrifice pentru ea – „Pădurea este a românilor și nu a voastră” a început protestul împotriva defrișărilor ilegale efectuate de companiile străine enunțate mai sus.

Back to top button