SĂNĂTATE

Posibile sancțiuni pentru cei care nu se prezintă la serviciile medicale preventive

De anul viitor, oamenii care nu se prezintă la medicul de familie pentru serviciile medicale de prevenție ar putea fi sancționați, afirmă președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan. Ea a explicat că, începând cu noul contract-cadru, pachetele preventive vor fi obligatorii.

Adela Cojan: Bugetul alocat pentru funcționarea asistenței medicale primare a cunoscut o suplimentare consistentă, aproape fără precedent, 22%, cu interesul Casei de Asigurări de Sănătate de a lărgi pachetul de servicii de bază și de a mai diminua din ceea ce înseamnă plata per capita, astfel încât începând cu noul contract-cadru din anul 2023 să implementăm și în special pachetele de prevenție, care vor deveni obligatorii, și ne gândim inclusiv la elemente sancționatorii. Încercăm să responsabilizăm populația în legătură cu propria sănătate.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button