Știrile 60m.RO

Protestatar costumat în Moarte, la poarta lui Iliescu. „La mulți ani cu executare pentru crimele de la Revoluție!”

Trei protestatari, victime ale Revoluției din 1989, l-au sărbătorit cum se cuvine pe fostul președinte Ion Iliescu, care împlinește astăzi 91 de ani. „Am venit să îi urăm La mulți ani cu executare!”

Marian Ceaușescu, costumat în Moarte, a mers alături de încă doi cunoscuți de-ai săi să-l sărbătorească pe Ion Iliescu. Aceștia i-au dus fostului președinte un tort pe care era scris „La mulţi ani, măi, dragă!” si „Ilici”. De asemenea, pe tort erau montate o celulă în care se afla un deţinut şi stema Republicii Socialiste România, secera şi ciocanul.

M-am îmbrăcat în moarte să-i spun că Moartea îi urează „La mulți ani”, nu să îl ia. Noi îi urăm „La mulți ani cu executare” […] Tovarăşu Ion Iliescu, de ziua ta îţi urez La mulţi ani şi sănătate. Ai împlinit 91 de ani, dar niciunul în puşcărie. Lumânări n-am avut să-ţi punem pe tort pentru că, în fiecare an, pe 22 decembrie şi pe 13 iunie, lumânările le aprindem în memoria crimelor tale” i-a transmis Marian Ceauşescu lui Ion Iliescu.

Ar putea fi o imagine cu în aer liber

La sfârşitul vizitei la reşedinţa lui Ion Iliescu, cei trei protestatari au vărsat vin roşu pe trotuarul din faţa casei acestuia, simbolizând sângele celor ucişi la Revoluţie, şi au aprins lumânări. Apoi au tăiat o felie de tort pentru Ion Iliescu, pe care i-au lăsat-o pe asfalt.

Back to top button