Politică

AUR se opune intenţiei lui Raed Arafat de a-şi subordona întregul sistem medical de urgenţă

Alianţa pentru Unirea Românilor critică proiectul de lege prin care asistenţa medicală de urgenţă ar urma să fie coordonată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din cadrul Ministerul Afacerilor Interne. Proiectul de lege pus în transparenţă este unul cu dedicaţie pentru Raed Arafat, arată partidul, într-un comunicat de presă.

„După dramele din Munţii Apuseni, Siutghiol şi Colectiv, după incendiile din spitalele româneşti şi după numeroase alte episoade tragice în care Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi-a arătat neputinţa, Arafat are tupeul să vină acum şi să ceară subordonarea întregului sistem al medicinei de urgenţă. Un tupeu care se bazează pe ceva: pe protecţie politică. În loc să-i fie făcut vânt din sistem acestui incompetent notoriu, nişte şmecheri din politică îl ţin în spate şi împart cu el beneficiile”, a declarat preşedintele AUR George Simion.

Liderul senatorilor AUR Claudiu Târziu a precizat că „este nefirească tendinţa de subordonare faţă de DSU, căci ar trebui ca UPU să ţină de Ministerul Sănătăţii, deci de spitale”.

„În joc se află şi o miză financiară foarte mare. Medicina de urgenţă are un buget anual de aproximativ două miliarde de lei. DSU realizează zeci de proceduri de achiziţii publice majore şi am văzut în perioada pandemiei cât de temeinice au fost ele. Practic, numai dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în perioada pandemiei, concluzia nu poate fi decât aceasta: coordonarea unei activităţi medicale trebuie să revină Ministerului Sănătăţii, iar măsurile de sănătate publică trebuie adoptate tot de Ministerul Sănătăţii”, a adăugat Claudiu Târziu.

Demisia sau demiterea lui Raed Arafat din funcţia de „reprezentant al DSU” este o chestiune de urgenţă naţională, mai transmite sursa citată.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button