Știrile 60m.RO

Sorin Muncaciu (AUR): Decizia autorităților ucrainene de a înlătura monumentul care atesta originea românească a orașului Cernăuți, o sfidare la adresa României

Deputatul AUR Sorin Muncaciu a luat atitudine față de decizia autorităților ucrainene de a îndepărta fie și temporar monumentul care atesta originea românească a orașului Cernăuți, calificând acest gest drept o sfidare și o desconsiderare a eforturilor depuse de România pentru a-i ajuta pe refugiații din Ucraina. Documentul ca fost înlocuit cu o imagine ce ilustrează drapelul ucrainean.

„Momentul ales pentru acest gest neprietenesc și insultător pentru istoria orașului Cernăuți și a Bucovinei vine exact după ce oficiali ai Guvernului și Parlamentului României au fost în vizită în Ucraina”, a punctat deputatul AUR.

În acest context, Sorin Muncaciu a reacționat totodată și față de declarația președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, care a afirmat că România trebuie să se afle în prima linie a reconstrucției Ucrainei, deși țara noastră are o situație economică dificilă, iar autoritățile nu întreprind nicio acțiune care să crească nivelul de trai al românilor. De aceeași nepăsare sunt afectate și simbolurile noastre naționale, în speță Hotelul Concordia din centrul Capitalei, locul unde s-a decis înfăptuirea Unirii din 1859 prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca prim Domn al Principatelor Unite Moldova și Țara Românească, care este în paragină.

„De reconstruirea României când vă apucați, domnule Ciolacu? V-ați făcut de batjocura lumii când ați promis bătrânilor pensionari că le dați să mănânce pe vouchere de patru lei pe zi (voucherul este corespondentul democratic al cartelei ceaușiste) iar după ce ați scăpat porumbelul v-ați trezit urecheat de Uniunea Europeană că nu vă decontează contravaloarea banilor pe care vreți să îi cheltuiți.
Cu ce bani reconstruiți Ucraina dacă unui pensionar român vreți îi dați o pâine și un iaurt pe zi cel mult și vă lovește Coana Europa cu lingura de lemn peste mână când dați să vă apropiați de ceaunul cu banii europeni?”, și-a exprimat indignarea deputatul Sorin Muncaciu.

Autoritățile din Cernăuți au înlăturat din Piața Centrală panoul cu copia privilegiului lui Alexandru cel Bun, domnitorul Moldovei, care mărturisește prima atestare documentară a orașului, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Regională de Stat Cernăuți, transmis luni 25 aprilie.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Comentarii

  1. Suntem loviti rau daca mai suportam atata umilinta!

  2. Da. România îi ajută și ei ne sfidează. Cine pică de proști?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button