importantPoliticăSocial

Rodica Boancă (AUR): Stațiunea Amara are nevoie urgentă de finanțare

Finanțările pentru Amara se pierd în buzunarele oficialilor de la Ministerul Dezvoltării

Orașul-stațiune Amara nu a primit finanțarea aprobată în bugetul anului 2022, în vederea efectuării lucrărilor de modernizare a infrastructurii, iar proiectele mult așteptate de amăreni au fost înghețate. Senatoarea AUR Rodica Boancă ia atitudine în acest caz și critică Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, condus de Cseke Atilla, pentru nealocarea fondurilor care pot transforma Amara într-un punct de atracție turistică. Boancă a adresat ministrului Atilla două întrebări cu privire la întârzierea și nealocarea fondurilor pentru dezvoltarea județului Ialomița. 

Ialomița este un județ sărac și aceste finanțări de la bugetul de stat au menirea de a aduce un plus de confort pentru oamenii de rând, însă se lasă așteptate. Domnule ministru, când preconizați că se vor efectua plățile de la bugetul de stat pentru orașul-stațiune Amara și cine răspunde pentru întârzierea alocării finanțării„, a întrebat senatoarea AUR Rodica Boancă.

Alianța pentru Unirea Românilor a susținut, la începutul anului, un amendament cu privire la situația orașului-stațiune Amara, care nu a primit niciun ban, nici de la guvernul Cîțu, nici de la guvernul Ciucă, pentru proiectele de infrastructură.

Staţiunea balneară Amara se află pe drumul național 2C, care leagă Slobozia de Buzău şi a devenit celebră după 1850, când în apele lacului care dă şi numele orașului – staţiune a fost descoperit nămolul sapropelic, foarte utilizat în tratarea afecţiunilor reumatismale. Sute de oameni vin la Amara, mai ales în sezonul estival, pentru a beneficia de o porţie de sănătate.

Conform informaţiilor furnizate de Primăria Amara, în ultimii ani s-a pus accent pe modernizarea localităţii pentru atragerea unui număr cât mai mare de turişti. Două dintre cele mai importante investiții din stațiunea Amara sunt reabilitarea parcului balnear sau Parcul dendrologic, cu o investiţie de 17,5 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Back to top button