Internațional

Ministerul rus al Apărării: ”Ucraina exportă masiv cereale de-a lungul Dunării, iar pe drumul de întoarcere sunt aduse la schimb arme și muniții străine”

Ministerul rus al Apărării a transmis, sâmbătă, printr-un mesaj publicat pe Telegram, că Ucraina exportă masiv cereale de-a lungul Dunării, iar ”pe drumul de întoarcere, în schimbul produselor agricole” sunt aduse în Ucraina ”arme și muniții străine”.

În 18 aprilie, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, a declarat că Ucraina ar fi angajat peste 6.800 de mercenari străini din 63 de țări, de la începutul „operațiunii speciale” ruse, iar România era, alături de Polonia și SUA, una din țările care ar fi trimis cei mai mulți astfel de luptători. Ministrul român al Apărării, Vasile Dâncu, a respins vehement acuzațiile Kremlinului.

”⚡️ Zilnic, autoritățile ucrainene au organizat exporturi masive de cereale, porumb, plante oleaginoase și animale de fermă către România, pe cale rutieră și feroviară, precum și cu barje din portul Izmail, de-a lungul Dunării.

🔹 Până în prezent, au fost exportate aproximativ 20 de milioane de tone. Pe drumul de întoarcere, în schimbul produselor agricole specificate, în Ucraina sunt aduse arme și muniții străine. Toate acestea se întâmplă în condițiile unei penurii acute de alimente pentru propria populație, precum și a lipsei culturilor de cereale în majoritatea regiunilor din Ucraina pentru campania de însămânțare de primăvară.

📄 Textul integral al declarației sediului central de coordonare interagenții pentru răspuns umanitar.

#Ministerul Apărării #Rusia #Ucraina @mod_russia”, este mesajul publicat de Ministerul Apărării al Rusiei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button