Politică

Claudiu Târziu: Statul român să nu-și bage propriul popor în război!

Alianța pentru Unirea Românilor condamnă ferm agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei. Solicităm autorităților să sprijine în continuare, din punct de vedere umanitar, populația din Ucraina, victima unui război de agresiune, inclusiv refugiații de pe teritoriul României.

În același timp, cerem imperativ autorităților politice și structurilor de securitate națională să nu implice România în război și să nu pună țara în pericol prin acțiuni care, chiar și printr-o interpretare abuzivă, rău-voitoare și interesată, să atragă statutul de parte într-un conflict care NU ESTE AL NOSTRU.

Mai clar, România să nu furnizeze armament și nici să permită tranzitul de arme pe teritoriul său, fapt care atrage după sine aprecierea discreționară a Federației Ruse de a ne considera beligeranți.

Ținînd cont de așezarea geografică a României la frontiera NATO și de apropierea frontierei noastre cu zona de conflict, îi somăm pe conducătorii statului să nu facă nici un gest care ar putea atrage poporul român în război, punînd astfel în primejdie viața românilor.
Nimic nu trebuie să fie mai important pentru statul român decît interesul legitim al cetățenilor săi de a trăi în siguranță și pace.

Facem din nou apel la Parlamentul de la Chișinău să voteze, în regim de urgență, reunirea cu România, ca singura soluție pentru punerea la adăpost a populației Republicii Moldova, alcătuită în mare parte din cetățeni români, și pentru integrarea imediată în Uniunea Europeană a celui de-al doilea stat românesc!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button