Știrile 60m.RO

Comisia Europeană propune o suspendare timp de un an de zile a taxelor vamale impuse produselor ucrainene importate în UE

Comisia Europeană (CE) propune miercuri o suspendare – pe o perioadă de un an de zile – a tuturor taxelor vamale impuse produselor ucrainene importate în Uniunea Europeană (UE), cu scopul de a susţine economia acestei ţări atacate de către Rusia, relatează AFP.

Această propunere – care este necesar să fie aprobată de Parlamentul European (PE) şi de către cele 27 de state membre UE pentru a fi aplicată – este un ”gest fără precedent de susţinere a unei ţări aflate în război”, subliniază într-un comunicat CE.

Regatul Unit a anunţat încă de luni că suspendă taxele vamale impuse produselor pe care le importă din Ucraina.

Preşedinta CE Ursula von der Leyen anună că a iniţiat această măsură în urma unor discuţii cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

”Suntem amândoi de acord asupra importanţei cruciale a unei suspendări a drepturilor vamale în vederea susţinerii economiei Ucrainei”, anunţă ea în acest comunicat.

Comerţul blateral între UE şi Ucraina a însumat în 2021 schimburi în valoare de 52 de miliarde de euro, potrivit CE, un nivel dublu faţă de cel din 2016.

Lasă un răspuns

Back to top button