Internațional

Rușii au lovit cu o rachetă de croazieră Kalibr o vulcanizare din Liov. Ivan Zhdanov: „Sunt complet idioți?”

Rușii au distrus cu o rachetă de croazieră o vulcanizare din Liov. Continuă seria loviturilor „chirurgicale” și de „mare precizie” asupra obiectivelor civile pentru armata rusă. În cursul dimineții, Rusia a lansat cinci rachete de croazieră Kalibr asupra Liovului, un oraș din vestul Ucrainei. Una din cele 5 rachete a distrus o vulcanizare de la marginea orașului. Vulcanizarea respectivă o fi un obiectiv strategic pentru armata rusă.

Prețul unei rachete este de 1,2 milioane de dolari. Cele 5 rachete de croazieră Kalibr au costat 6 milioane dolari. Da, armata rusă a distrus cu rachete Kalibr o vulcanizare în Liov…

„Nu înțeleg. Cineva să-mi explice. O rachetă Kalibr costă 1,2 milioane de dolari. O lansezi de la o mie de kilometri depărtare pentru a distruge o vulcanizare din Liov? Care este logica aici? Sunt complet idioți?”, se întreabă Ivan Zhdanov, de la Fundația Anticorupție din Rusia, care a postat și o imagine cu locul impactului.

Ivan Zhdanov este unul dintre apropiații lui Alexey Navalni și un opozant al lui Vladimir Putin.

Rachetele Kalibr sunt corespondentul rusesc al rachetelor americane Tomahawk. Rachetele Kalibr sunt operate de armatele Rusiei, Algeriei, Indiei, Vietnamului, Chinei și Iranului.

De la începutul războiului, marina rusă a trimis salve de rachete de croazieră Kalibr de pe uscat, de pe nave și probabil submarinele din Marea Neagră către ținte din Ucraina. Rachetele Kalibr au o rază lungă de acțiune de aproape 2500 km. Dar ucrainenii au răspuns cu rachetele proprii, avariind nave ruse. Cea mai importantă victorie a marinei ucrainene este reprezentată de scufundarea navei amiral a marinei ruse, nava Moscova.

Primarul din Lviv a acuzat Kremlinul de genocid, după ce patru rachete rusești au lovit luni orașul din vestul Ucrainei, ucigând șapte persoane și rănind cel puțin 11

Andriy Sadovyi a spus că nu mai există zone „sigure” sau „nesigure” în Ucraina. „Ceea ce vedem astăzi este genocid. Este o acțiune deliberată a rușilor de a ucide civili pașnici”, a spus el, adăugând: „Toate orașele și satele noastre sunt în aceeași situație”.

Rusia a efectuat luni dimineața o serie de atacuri aeriene utilizând rachete cu rază lungă de acțiune împotriva a ceea ce pretindea că sunt ținte militare. Atacurile au venit pe fondul așteptărilor unei ofensive majore a Moscovei în zilele următoare în estul și regiunea industrială Donbas.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button