Politică

Profesorul Marga, acuzat de “crime împotriva securității naționale a Ucrainei” și pus pe ”lista neagră” de un site al serviciilor secrete ucrainene

Profesorul Andrei Marga, fost ministru de Externe şi al Educaţiei şi fost rector al Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, a fost pus pe „lista neagră” a Ucrainei după declaraţiile făcute în urmă cu o lună, când a afirmat că Ucraina se află în ”frontiere nefireşti” şi trebuie să cedeze teritorii Rusiei, Ungariei, Poloniei şi României, conform site-ul ucrainean Mirotvorets din Kiev, site ce îl acuză pe fostul ministru român de Externe de „crime împotriva securității naționale” și îl consideră „criminal”.

Pe site-ul Mirotvorets, la adresa https://myrotvorets.center/criminal/marga-andrej/, a apărut acum și profesorul Andrei Marga.

Mirotvorets este un site web ucrainean cu sediul la Kiev, care publică o listă curentă, și uneori informații personale, ale persoanelor care sunt considerate „dușmani ai Ucrainei” sau, după cum afirmă site-ul propriu-zis, „ale căror acțiuni au semne de crime împotriva securității naționale a Ucrainei, a păcii, a securității umane și a dreptului internațional”, aşa cum indică Wikipedia.

Realizat cu sprijinul direct al serviciilor secrete ucrainene, Myrotvorets (în traducere „Aducătorul de Pace”) este practic o listă neagră cu „dușmanii Ucrainei”, cu date personale și cu îndemnul explicit ca aceștia să fie lichidați, notează activenews.ro.

„Printre „dușmanii Ucrainei” care trebuie asasinați se numără Scott Ritter, cetățean american, fost inspector ONU în domeniul armelor de distrugere în masă și un critic al războiului din Irak. Și acum al implicării SUA în războiul din Ucraina. Și un excelent analist militar. Pe lista neagră a „Aducătorului de Pace” mai figurează Roger Waters, faimosul muzician de la Pink Floyd. Sau Daria Dughina, ucisă în august într-un atac terorist cu mașină capcană. În dreptul ei, acum stă scris: „Lichidată””, arată activenews.ro.

Activenews.ro prezintă chiar articolul publicat de site-ul ucrainean cu privire la profesorul clujean ANDREI MARGA, pe care-l redăm mai jos:

„Încălcarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei.

Diseminarea narațiunilor propagandei Kremlinului.

Fost ministru al Afacerilor Externe al României.

Data nașterii: 22.05.1946

Potrivit fostului ministru, citat de ediția românească a Digi24.ro, Ucraina se află în granițe ne-naturale și ar trebui să cedeze teritorii: Ungaria – Transcarpatia, Polonia – Galiția, România – Bucovina și Rusia – Donbass și Crimeea. Acestea sunt teritoriile altor țări. Altfel, va fi un conflict”, a spus Marga.

Până când situația nu va fi rezolvată prin discuții cu America, Rusia, Germania, Ucraina și China și nu se va ajunge la un acord, nu va exista pace în Europa.

„Nu va exista pace, democrația va avea de suferit”, a spus Andrei Marga când a fost întrebat despre „conflictul din Ucraina”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button