Știrile 60m.RO

AUR: Coaliţia toxică pregăteşte o nouă ţeapă – modificarea pragului pentru achiziţiile publice fără licitaţie

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a anunţat că respinge categoric propunerea legislativă a PSD, PNL şi UDMR prin care se urmăreşte majorarea la un milion de euro a pragului pentru achiziţiile publice fără licitaţie şi condamnă atitudinea duplicitară a PSD, care, între timp, a spus că şi-a retras susţinerea.

„Zilele acestea, a fost introdus în Parlament un proiect care modifică şapte legi şi o ordonanţă de urgenţă, printre care legile esenţiale care privesc achiziţiile publice. Cea mai importantă schimbare este cea de la articolul 7 din Legea nr. 98/2016, care ridică pragurile de achiziţii fără licitaţie pentru bunuri şi servicii de la 135.060 de lei la 500.000 de lei şi de la 450.200 de lei la 5.000.000, în cazul achiziţiei de lucrări. Pentru a fura din sumele uriaşe prevăzute în PNRR, coaliţia de guvernare are nevoie de noi praguri, substanţial mărite la achiziţiile publice cu atribuire directă. Iată cum se pregătesc escrocheriile următorilor 20 de ani. Vor să fure de patru ori şi chiar de 11 ori mai mult ca acum”, a declarat deputatul George Simion, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

La rândul său, liderul senatorilor AUR Claudiu Târziu a afirmat că PSD a intrat în coaliţia de guvernare pentru a participat la „dezmăţul financiar” care se anunţă prin PNRR.

„PSD, ca de obicei, semnalizează la stânga şi o ia la dreapta. Partidul a intrat în coaliţia de guvernare mai ales pentru a fi parte la dezmăţul financiar care se anunţă prin PNRR, nu doar pentru a-l proteja pe Klaus Iohannis de suspendare. Acum, degeaba declară că nu va susţine proiectul, câtă vreme reprezentanţii săi se regăsesc printre iniţiatori. Vorbele nu ţin locul faptelor, iar toţi românii vor vedea în final că PSD va susţine legea, cu mici modificări care să-l aranjeze la bani”, a precizat Târziu, conform sursei citate.

Un comentariu

  1. Romania a ajuns paradisul hotilor. Hotia pleaca din Parlament si vizeaza bugetul Romaniei insa statul roman prin guvern si ANAF sunt sefii hotiei. Stiati ca atat ANAF cat si Guvernul Romaniei nu au conturi pe care sa le poti popri in baza unei hotarari judecatoresti? Aceste institutii parca sunt conduse de mafioti iar cetateanul simplu se lupta cu morile de vant, ai hotarari judecatoresti pe care nu le poti pune in aplicare. Personal am o poprire la ANAF de 4 ani si nu am incasat inca taxa auto si la Guvern de cateva luni si mi se spune ca ei de fapt nu au conturi. Pai mai putem sa spunem ceva teparilor care nu au nimic pe numele lor cand Guvernul Romaniei si ANAF fac acelasi lucru? Nimeni nu ia o initiativa legislativa pentru stoparea acestor fenomene, se dau contracte la firme fara muncitori si garantii care la randul lor dau mai departe drumul la lantul slabiciunilor iar cei din urma care fac treaba mai sunt si tepuiti si nu se intampla nimic. Romania e tara tuturor posibilitatilor.

Lasă un răspuns

Back to top button