Știrile 60m.RO

Cine e baronul de Brăila, care deschide lista PSD-pnl la europarlamentare

Relicvele sistemului FSN – PSD+PNL continuă să participe activ din umbră la distrugerea statului român postdecembrist. În aceste zile niște ”minți luminate” pregătesc cu fast înscăunarea la Palatul Cotroceni a unui nou apostol al răului: Marcel Ciolacu.

Mihai Tudose a jefuit România după bunul plac în cei 35 de ani de postdecembrism și nimeni nu l-a tras la răspundere pentru ce a făcut. Sistemul l-a trimis la ”pension”, la Bruxelles, unde își poate continua liniștit activitatea infracțională. Acum are rol de șef al campaniei PSD pentru europarlamentare. Pe lista scurtă a PSD se mai regăsește și doctorul Alexandru Rafila. Rafila fuge de pușcărie la Bruxelles. Achiziția ilegală a milioane de pastile de iod îl pune în postura lui Cîțu, Voiculescu și Mihăilă, dar sistemul își protejează corupții și jefuitorii din PSD.

TRANSGAZ a intrat ilegal pe terenurile fermierilor din Letca și Milcovăț – județul Giurgiu. Este vorba de construția gazoductului BRUA. Au distrus o cultură de 60 de hectare de grâu pentru că pot și pentru că unii au furat. Printre hoți apar numele lui Victor Ponta și Mihai Tudose.

Într-o notă ajunsă pe masa unui alt asasin economic, Florin Vasile Cîțu, se arată că Victor Ponta și Mihai Tudose au furat cel puțin 10 milioane de euro doar prin căpușarea Transgaz.

”În perioada 2017 – 2021, când în funcția de director general la Transgaz a fost instalat Ion Sterian, de tandemul Victor Ponta – Mihai Tudose, cu destinație precisă de a alimenta cu bani negri de la terți, mașinăria politică a celor doi demnitari (prin Pro România), în total, suma deloc neglijabilă de minim 10 milioane de euro provenită prin umflarea și dublarea devizelor la contractele de lucrări la Proiectul European BRUA – conductele de transport gaz spre Europa. Totul prin încredințare directă. Printre companiile furnizoare de bani negri, implicate în schema infracțională pot fi enumerate INSPET SA

PLOIEȘTI, CIS GAS șii IRIG SA.”

Din nota de mai jos reiese și faptul cum ”agenturili streine” își pun oamenii în funcții cheie în săraca țară bogată. Moș Tudose a jefuit țara și nu a fost tras de nimeni la răspundere.

Plagiator

Mihai Tudose a cerut, în 2016, retragerea titlului de doctor, în urma acuzaţiilor de plagiat. Potrivit Centrului Roman pentru Jurnalism de Investigaţie (CRJI), lucrarea de doctorat pe baza căruia Mihai Tudose a devenit cadru didactic la Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul” a SRI a fost plagiată. Ca răspuns la acuzaţii, Mihai Tudose a spus că „erau alte vremuri”. „Poate am fost şi puţin neglijent, dar era ca şi cum aş face o lucrare de geometrie: nu pot pretinde că am inventat eu Teorema lui Pitagora“, declarat Tudose în august 2015.

Conexiuni cu mafia italiana – Slujba soției lui Mihai Tudose ne-a costat 10.000.000 euro

În 2015, în perioada în care Mihai Tudose a fost ministru al Economiei în Guvernul Ponta, firma la care soția acestuia lucra a câştigat mai multe contracte atribuite de Compania Naţională de Investiţii. Slujba soției lui Mihai Tudose ne-a costat 10.000.000 euro.

În primul mandat de ministru al deputatului Mihai Tudose, En Electric Proiect Office a fost declarată câştigătoarea a mai multor contracte, precum cel de reabilitare/extindere a reţelei de apă în Buşteni din județul Prahova, cel de construirea unui complex sportiv în Turnu Măgurele, dar și contractul menit să modernizeze sursa de captare a apei în comuna Soveja din Vrancea.

În cel de-al doilea mandat, En Electric Proiect Office a adăugat la portofoliu și contractul pentru construirea unei staţii de epurare în Rovinari din județul Gorj.Înaintea mandatelor lui Mihai Tudose, En Electric a obținut un sigur contract cu Compania Naţională de Investiţii, semnat în august 2014, pentru reabilitarea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare la Azuga.

Mihai Tudose – PSD

În două dintre cele patru proceduri organizate de CNI (pentru Turnu Măgurele şi Rovinari) la care En Electric Proiect Office a fost declarată câştigătoare în timpul prezenţei în Guvern a lui Tudose, firma bucureşteană a fost unic ofertant. Iar pentru contractul de la Buşteni a avut unica ofertă admisibilă. 

En Electric Proiect Office SRL este o firmă înființată în 2011, care activează în domeniul construcţiilor cu sediul în Bucureşti. Rossano Granchi (foto jos), un om de afaceri asociat cu interesele ‘Ndrangheta, după cum au stabilit procurorii italieni. Condițiile de licitație prevedeau ca fiecare asociere de firme să fi avut o cifră de afaceri de minimum 12,3 milioane de euro în precedenţii trei ani. Doar că EN Electric, firma angajatoare a Corinei Tudose, avusese o cifră de afaceri de doar 67.101,87 euro, adică mult sub 1% din plafonul cerut.

Rossano Granchi – ‘Ndrangheta

Salvarea a venit de la asociaţii italieni: VAMS Ingegneria (2,27 milioane euro) şi Granchi SRL (14,3 milioane euro). Granchi s-a mai aflat în asociere cu firma nevestei lui Tudose la licitația pentru extinderea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizarea – epurarea apelor uzate în județul Botoșani. Potrivit presei locale din Vrancea, la multe licitații organizate de către Primăria Focșani, dar și de către Consiliul Județean Vrancea, au participat și Blue Konnyk SRL din Golești, Vrancea, având ca terț susținător firma Granchi SRL. Blue Konnyk SRL este deținută de un fost consilier UNPR din Focșani, aflat în grațiile lui Marian Oprișan.

Imediat după ce s-a aflat că mafia italiană este asociată cu șotia lui Mihai Tudose, aceasta și-a dat demisia.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button