PoliticăSĂNĂTATE

VIDEO Dan Tănasă: PSD, PNL și UDMR au aflat abia acum, în 2022, că pacienții din spitalele din România sunt tratați mizerabil atunci când vine vorba de mâncare

În prezent, statul plătește 11 lei pe zi pentru hrana zilnică a unui bolnav, o adevărată bătaie de joc la adresa pacienților din România. Ultima dată, suma a fost modificată anul trecut, când alocația de hrană pentru pacienții din spitale a crescut de la 10, la 11 lei.

Liderul AUR, Dan Tănasă, afirmă că actuala coaliție de guvernare nu este interesată de soarta pacienților din România iar această modificare a bugetului pentru hrana este insuficientă având în vedere inflația galopantă și scumpirile la alimente.

„PSD, PNL și UDMR au aflat abia acum, în 2022, că pacienții din spitalele din România sunt tratați mizerabil atunci când vine vorba de mâncare. Și ca să mimeze interesul au făcut o lege prin care dublează alocația de hrană în spitale, de la 11 lei la 22 de lei.Dacă erau într-adevăr preocupați măreau alocația de patru ori, pentru ca pacienții din spitalele din România să consume cu adevărat hrană sănătoasă! Puțin câte puțin, cât să pară că le pasă! Aceasta este strategia PSD și PNL!”, a declarat vicepreședintele AUR, Dan Tănasă.

Potrivit noului proiect de lege, „cuantumul alocaţiei de hrană în unităţile sanitare publice se stabileşte prin ordin al ministrului Sănătăţii, se actualizează anual în funcţie de rata inflaţiei şi nu poate fi mai mic de 22 lei/zi de spitalizare”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button