Politică

Scandal între maghiari pe o fotografie cu Kelemen Hunor: Pentru noi Ungaria este prima

Liderul UDMR Cluj, Csoma Botond, îl acuză pe fostul senator Péter Eckstein-Kovács că vrea să creeze tensiuni între români și maghiari. Totul a pornit de la o fotografie în care apare Kelemen Hunor, la congresul Fidesz, vorbind la un pupitru pe care scria: Pentru noi Ungaria este prima, scrie Ziua de Cluj.

„Péter, imaginea postată și textul asociat cu ea este provocator, dăunează relațiilor româno-maghiare. Din păcate, sper că numai din cauza supărării de natură poltică și nu deliberat, livrezi pseudo-argumente celor care sunt interesați de înveninarea relațiilor interstatale și a celor interetnice. În acest sens, ei se folosesc de situația internațională tensionată, prezentând publicului scenarii absurde și acuzații nefondate.P.S. Când cineva e invitat la un eveniment, nu merge acolo cu pupitrul sub braț, această poză a fost făcută la un congres Fidesz. Când vin oaspeți la noi, și ei vorbesc de la pupitrul nostru”, a transmis Botond.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button