Internațional

Directorul clubului Chelsea FC, sancționat cu înghețarea activelor de 10 miliarde lire sterline, cea mai aspră sancțiune din istoria Marii Britanii

Un director al clubului de fotbal Chelsea este unul dintre cei doi oligarhi ruși pe care Ministerul de Externe a anunțat că i-a sancționat cu o înghețare a activelor de aproximativ 10 miliarde de lire sterline, cea mai mare din istoria Regatului Unit, transmite ITV.

Ministerul Afacerilor Externe a declarat că Eugene Tenenbaum, director al clubului de fotbal deținut de oligarhul rus Roman Abramovici, a fost sancționat cu înghețarea activelor, alături de David Davidovich.

Guvernul i-a descris pe cei doi ca fiind „oligarhi ruși” și asociați de afaceri de lungă durată ai proprietarului Chelsea, Roman Abramovici.

Eugene Tenenbaum s-a născut în Ucraina (parte a URSS), dar s-a mutat în Canada cu familia în copilărie, potrivit biografiei de pe site-ul oficial al Chelsea FC. E descris drept unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Abramovici, cu care a lucrat și la Sibneft, corporația petrolieră privatizată prin corupție de Abramovic și vândută ulterior de oligarhul rus. Tenenbaum ocupă poziții de conducere în mai multe companii deținute de Abramovic.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button