Internațional

Arde crucișătorul de rachete Moskva, cea mai importantă navă rusă din Marea Neagră

Mai multe explozii au avut loc la bordul crucișătorului de rachete Moskva, cea mai importantă navă a Rusiei din Marea Neagră. Ucrainenii susțin că nava a fost lovită de două rachete, rușii spun că, din cauza unui incendiu la bord, mai multă muniție a explodat. Americanii au anunțat un nou ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 800 de milioane de dolari.

Cea mai importantă navă din flota rusă a Mării Negre, crucişătorul de rachete Moskva, a fost grav avariată după ce muniţia de la bord a explodat, a declarat joi agenţia Interfax, citând ministerul rus al apărării, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Conform sursei citate, toţi membrii echipajul au fost evacuaţi şi în prezent este investigată cauza incendiului. Nava de 12.500 de tone are un echipaj de aproximativ 500 de membri.

„În urma unui incendiu la bordul crucişătorului de rachete Moskva, muniţia a a explodat. Nava a fost grav avariată”, dar „echipajul a fost evacuat în totalitate”, a informat ministerul rus al apărării într-un comunicat.

cru

Interfax nu a oferit mai multe detalii.

Guvernatorul regiunii Odesa, Maksim Marcenko, declarase anterior că două rachete ucrainene au lovit crucişătorul Moskva.

„A fost confirmat faptul că crucișătorul de rachete Moskva a mers astăzi exact acolo unde soldații de frontieră de pe Insula Șerpilor i-au spus să meargă”, a precizat el într-o postare online.

Moskva este nava-amiral a flotei ruse din Marea Neagră, lansată la apă în 1983, sub numele „Gloria”. Armamentul principal de la bordul navei este constituit din 16 lansatoare de rachete Vulkan P-1000.

Lasă un răspuns

Back to top button